БСП: ГЕРБ и ДПС превърнаха политиката в "Капалъ чарши"

Политика
11:33 - 09 Септември 2020
1385
БСП: ГЕРБ и ДПС превърнаха политиката в "Капалъ чарши"

Патриотите вече можем не просто да ги наричаме патерицата на ГЕРБ, а патерицата на ДПС. Защото и ДПС и ГЕРБ управляват държавата, а патриотите просто са листът, зад който се крие целият този процес.

Това обяви на пресконференция пред медиите депутатът от БСП Стоян Мирчев.

"Днес сме свидетели за пореден път как политическото говорене се разминава от реалните действия. И ДПС, и ГЕРБ чрез своите говорители се опиват да се разграничат едни от други, но в последните три години от живота на това Народно събрание сме свидетели на това как в ключови моменти и за важни закони те си подават ръка едни на други. Включително и на протестите - на които сме свидетели с искане за оставките на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев - показват обвързаностите на тези две партии", каза червеният депутат. 

Той беше категоричен, че ДПС винаги са били част от управлението. "Това можем да видим и в бюджета, който те винаги подкрепят. И в този бюджет са подкрепени много силно техните общини. Но все пак те го правят задкулисно, не го правят под официалната шапка на една истинска коалиция", аргументира се Мирчев. 

Според БСП цялото това задкулисие и безпринципност дават отражение в редиците на управляващите.

"Само от вчера сме свидетели, че едни от ключовите лица на ГЕРБ - бившият кмет Камбитов, напусна тази партия и го направи точно заради тези процеси. Същото се случва и в НФСБ - един от председателите по Черноморието също напусна с доста интересно видео, което публикува.

ГЕРБ и ДПС превърнаха политическата реалност в България в един пазар - родния  Българската политика може да бъде наречена по един единствен начин - политика на концесии, на плажове. А тепърва ще разберем подкрепата на ДПС какво означава за тази партия", заключи депутатът.