БСП и ДПС бойкотират парламента

Политика
10:10 - 04 Септември 2020
4990
БСП и ДПС бойкотират парламента

БСП и ДПС са отказали да се регистрират на днешното заседание и затова пропадна днешният парламентарен ден. Отсъстващи е имало и от ГЕРБ, но навярно са имали уважителни причини, каза на излизане от парламента Валентин Николов от управляващата партия.

Той добави, че левицата трябва да се регистрира в петък, когато може да изпълнява контрол над изпълнителната власт чрез парламентарния контрол.

На излизане от сградата Нигяр Джафер от ДПС обяви пред журналисти, че депутатите от движението не са се регистрирали в днешния ден. "Такова е решението на групата да не се регистрираме", каза лаконично без да се спира пред репортерите Джафер и отказа да коментира повече.

От тук нататък депутатите от БСП ще се регистрират само когато ще се обсъжда Изборният кодекс, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Очевидно управляващите нямат мнозинство. Единствената ни цел е да осигурим машинното гласуване. Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които легитимират управляващите", каза Нинова. Тя обвини премиера Бойко Борисов, че не е отишъл в парламента нито ден, за да отговори на въпросите.

"Нека купуват гласовете на независимите и на "Воля", каза още Нинова.