БСП изключва Георги Гергов от партията

Политика
15:52 - 05 Януари 2021
2553
БСП изключва Георги Гергов от партията

Знаков член на социалистите съвсем скоро може да каже сбогом на столетницата. Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет на партията Георги Гергов да бъде изключен от БСП.

Това се случи след приемане на доклада на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов.

Сред мотивите са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове.

С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име, са сред основните подбуди за крайната партийна санкция. 

Преди да се стигне до това решение, създадената работна група е провела срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта, на които е било обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори, съобщават от "Позитано" 20.

Предстои Националният съвет на БСП да се произнесе по предложението на Изпълнителното бюро на партията, прието днес. 

В средата на декември Георги Гергов сам заяви намерение да напусне Националния съвет на БСП. С основен мотив - че не се чува гласът му като лидер на втората по големина червена организация.