БСП изправя на другарски съд пореден висш социалист

Общество
21:10 - 22 Декември 2020
10721
БСП изправя на другарски съд пореден висш социалист

Плевенският депутат Чавдар Велинов, който се отцепи от парламентарната група на червените, ще бъде поредният наказан от "Позитано" 20 след като се изправи пред Другарския съд. От централата на БСП са изпратили писмо с искане народният представител да мотивира решението си и да посочи конкретни мотиви, като решението за съдбата му в соцредиците ще бъде взето на... неприсъствено заседание. 

Те информират Чавдар Велинов, че на 23 декември ще свикат събрание на ОПО при Общинския съвет на БСП-Плевен. Дневният ред бил предвиден така

"1. Обсъждане напускането Ви на ПГ "БСП за България", както и последващи мерки за партийно въздействие, съгл. чл. 12 и чл.13 от Устава на БСП.

Съобразно Устава на БСП, Ви моля, в срок до 11.00 ч. на 23.12.2020 г. да предоставите в ПИСМЕН вид становище относно мотивите за Вашето напускане на ПГ "БСП за България".

С решение на НС на БСП, утрешното събрание ще бъде проведено в неприсъствена форма."

По-нататък, те казват на г-н Велинов, че може да изпрати позицията си на ''[email protected]''.

Според другари, колеги на социалиста, гледането на дисциплинарни мерки срещу Велинов, е аморално точно преди празниците. Освен това той нямало да получи право да се защити. 

Членството му в Столетницата е с давност няколко десетилетия. "Редно ли е един човек на 74 години да бъде тероризиран и подлаган на психически тормоз преди Коледа?", питат още противниците на червените действия, идващи по директива на "Позитано" 20. И открито наричат случващото се срещу другаря им "политическа репресия".