БСП към ГЕРБ: Дразни ви, че Радев казва истината

"Червените" дадоха за пример подобни изявления на Желю Желев и Росен Плевнелиев

Топ
10:21 - 05 Февруари 2020
3014
БСП към ГЕРБ: Дразни ви, че Радев казва истината

“Това, което дразни ГЕРБ у президента не е, че е свалил доверието от правителството. Това, което ви дразни е, че той казва истината. Вие я знаете, но не я приемате.” Това каза депутатът от БСП Крум Зарков в декларация от името на партията от парламентарната трибуна по повод изявлението на Румен Радев, че славя доверието си от кабинета.

„Вчера българският президент Румен Радев обяви, че снема доверието си от правителството. Този акт е изключително важен. Той не е безпрецедентен. Други президенти са правили същото. Именно президентът Плевнелиев и президентът Желев. Ние може да не сме били съгласни с тяхната оценка, но никога не сме им поставяли под съмнение правото да се обърнат пред българските граждани и да кажат, че правителството според тях не си върши работата", добави още той.

"От вчера много коментари по отношение на това снемане на доверие. Пропускате една ключова фраза на президента от вчера. Тя ми се струва, че е дори по-важна. Президентът Радев каза: „На всичко това трябва да се сложи край“. На кое? На розовите думи: да, на източването на публичните средства: да, но и на още нещо. На абсолютно неприемливото бездействие, което вкарва страната ни в абсолютно безвремие“, каза Зарков.