БСП кани Мая и Слави

Политика
14:51 - 19 Януари 2021
5167
БСП кани Мая и Слави

БСП кани всички партии и организации, които искат промяна, на разговори за общи действия на изборите. Това съобщи на брифинг преди минути лидерът на червените Корнелия Нинова. „Всички, които сме поканили, са потвърдили участие в срещата. Като приключим с тях, ще поканим и Мая Манолова, и Слави Трифонов”, подчерта Нинова.

Тя обясни, че целта на социалистите е да успокоят всички български граждани, че гласът им няма да бъде откраднат. „Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана”, коментира тя.

В четвъртък БСП стартира разговорите с 10 извънпарламентарни партии, на които предлага обща позиция. В петък срещите продължават с още 10 партии.

„Предлагаме общи действия за покриване на всички секции със застъпници. Ние искаме да направим изборът по-справедлив и по-честен за българските граждани”, каза още Корнелия Нинова.

Наред с това от БСП искат обединени усилия за паралелно преброяване. "Ако всеки по отделно обявява такива желания, би било по трудно. Важното е да се обединим", подчерта соцлидерката. Какви точно поправки ще внесе БСП в Изборния кодекс щяло да стане ясно, след като червените го обсъдят на заседание на парламентарната група.

Снимка: Агнес Методиева