БСП: Мерките на правителството са прах в очите на хората

Актуални новини
15:29 - 28 Юли 2020
1416
БСП: Мерките на правителството са прах в очите на хората

Считаме, че предложените от правителството антикризисни мерки са прах в очите на хората. Това обяви Кристиан Вигенин на извънредна пресконференция на БСП. Според социалистите с тези мерки се цели оцеляване на правителството и опит кабинетът да си купи още малко време.

„Това са мерки на парче, от началото на кризата са такива”, коментира той и посочи, че обяснението на премиера „с мазнинките” е несериозно. „Не е ясна крайната цел, която иска да постигне правителството”, каза още Вигенин и подчерта, че от обявените до момента правителствени мерки нито една не функционира адекватно. „Те са с такова забавяне, че парите не стигат до никой навреме”, вметна социалистът.

От БСП подкрепят предложението пенсионерите да получат по 50 за 3 мецеса, но зададоха въпроса – а след това какво? „Истинското решение е преизчисляване на всички пенсии”, заяви Вигенин.

„Друг важен елемент е, че няма сериозни инвестиции. А това е ключов елемент за борба с кризата, с коятони плаши министър-председателят. Това правителство е изчерпано и кризата трябва да се посрещне от ново правителство с по-голям кредит на доверие”, обобщи социалистът. 

Крум Зарков пък уточни, че в пленарна зала ще стане ясно кои точно мерки ще подкрепи БСП. "Това сега е само анонс. Говори се за надбавки за пенсионерите, все едно им се дават подаяния - вместо да се преизчислят пенсиите! Този дебат между глухи само харчи публичен ресурс", коментира депутатът от БСП.