БСП наема охрана за свой общинар, атакуван с огън

Свидетел на пожара станала 7-годишната дъщеря на Пламен Христов от Борован

Топ
08:02 - 09 Ноември 2019
2065
БСП наема охрана за свой общинар, атакуван с огън

Областното ръководство на БСП във Враца наема охранители за заплашвания с палеж общински съветник в Борован Пламен Христов, съобщи председателят на областния съвет на червените Иво Лилов.

Охраната ще бъде осигурена, за да се чувства спокойно семейството му, тъй като свидетел на огъня в четвъртък вечерта станала 7-годишната му дъщеря.

Детето видяло, че вратата на гаража им е обгърната в пламъци. Момиченцето ужасено извикало чичо си, който започнал да потушава огъня. По-рано вчера народният представител Иван Иванов съобщи в парламента, че Христов е бил обект на продължителни заплахи, предаде bulnews.bg.

Около 21.30 часа в четвъртък неизвестен запали гаража на новоизбрания общински съветник заради важно гласуване в Борован.

На извънредна пресконференция Лилов съобщи и каква според него е причината за огнената атака. В петък в 16 часа Христов трябвало да издигне кандидатурата на колегата си Петър Станев за председател на общинския съвет в Борован. Избирането на Станев като председател на местния парламент предварително било подкрепено от общинските съветници от местната коалиция.

След огнената случка Христов обаче заявил категорично, че няма да направи номинацията и при всички направени положения ще гласува „Въздържал се“.

„Този акт не е вандалски, а опит за сплашване и намеса при формирането на мнозинство в общинския съвет. Тъй като ГЕРБ имат 5 гласа, чрез атаката срещу Пламен Петров се цели да се парира изборът на председател на общинския съвет“, разясни общинският шеф на червените Станев.

Народният представител Анастас Попдимитров допълни, че е поискал среща с директора на областната дирекция на МВР Янко Янколов, за да каже какви мерки ще предприеме за разкриването на престъплението.

Иво Лилов допълни, че не трябва да се позволява Борован да се превърне в новото Галиче.