БСП не щяла гласуване по пощата сега

Депутатът Ченчев бодро: Готови сме за избори

Политика
09:39 - 15 Януари 2021
1716
БСП не щяла гласуване по пощата сега

БСП е доволна от избора на президента Румен Радев парламентарните избори да се проведат на 4 април и в ефира тази сутрин червеният депутат Иван Ченчев заяви, че социалистите са абсолютно готови за вота - били с добре организирани и проверени структури. 

По повод нужните промени за предстоящите избори и какво ще се случи с карантинираните хора, социалистът смята, че управляващите са се забавили да дадат яснота как ще гласуват тези хора, а към момента на датата на изборите няма представа колко ще бъдат те. 

Относно гласуване по пощата, Ченчев изрази мнението на левицата: „Ние искаме да се стимулира избирателната активност. Не може да се гарантира тайната на вота с гласуване на пощата, защото няма време да се избистри този процес“.

Иван Ченчев смята, че трябва да се мисли за ковид-секции и разкритикува, че вчера управляващите са казали, че ще отхвърлят всички предложения и мерки, свързани с промени в изборния процес. „ГЕРБ трябва да се съобрази с хората, а не със себе си“, категоричен е той .  

Народният представител акцентира върху това, че е нужно да се направи всичко в името на честността на вота – да се вземат такива мерки, в които да се чувстват спокойно българските граждани, когато упражняват правото си на вот. Той се изказа в полза на видеонаблюдението в изборния ден, отколкото изборите да бъдат „на тъмно“. 

Мястото на дебата по промените в изборните правила трябва да се случва в парламента, да има политически дебат – а не да се принизява ролята на Народното събрание: „Не мисля, че всичко, което прави ГЕРБ, е меродавно. Оказва се, че има много грешки и всеки ден - гафове. ГЕРБ трябва да се научи да слуша и опозицията, и хората.“

„БСП иска да избегне административния хаос, който може да се създаде по време на изборите“, изрази загриженост депутатът от БСП Иван Ченчев.