БСП общинар ударен с 5 бона глоба за конфликт на интереси

Политика
11:20 - 13 Януари 2023
1268
БСП общинар ударен с 5 бона глоба за конфликт на интереси

Хасковският общински съветник от БСП Виктор Годжов е глобен с 5000 лв. от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество заради конфликт на интереси.

Производството е започнало по сигнал от 3 август миналата година. Глобата е за това, че на 29 юли миналата година той взима участие в обсъждането на докладната на кмета Станислав Дечев, с която на Тролейбусен транспорт беше възложен превоз на пътници по линиите 1 и 4, по които преди това се движеше частната фирма „Златно руно“ на жената на Годжов.

На сесията той отхвърли предложението на кмета и поиска от него да оттегли докладната. Годжов не участва в гласуването. Според комисията частният интерес на Годжов се изразява във възможността да набави на свързано с него лице материална облага – доход в пари, предаде haskovo.info.

Подкрепата е изразена и чрез дадената от Годжов преди сесията пресконференция. На нея той отрече да е в конфликт на интереси. Годжов каза, че давал пресконференцията като общински съветник, който искал да защити интересите на гражданите.

Освен глобата, комисията отнема в полза на общината и сумата от 605.37 лв. представляваща дневното възнаграждение на съветника за заседанието на 29 юли.

Решението може да се оспори пред Административен съд – Хасково.