БСП отлага партийните форуми с повече от 30 души

Политика
12:15 - 11 Ноември 2020
1290
БСП отлага партийните форуми с повече от 30 души

БСП отлага партийните форуми, в които участват повече от 30 души. Решението беше взето от Изпълнителното бюро на партията и влиза в сила веднага. Отлагането ще продължи до момента, в който въведените в страната епидемиологични мерки са валидни. 

„Имаме готовност да възстановим в оперативен ред провеждането на всички партийни форуми, веднага щом ограничението отпадне“, потвърждават членовете на Бюрото.    

В решението се посочва, че ръководството на партията отговорно преценява напрегната ситуация в страната и в никакъв случай няма да допусне заради партийни процедури и срокове да се нарушават заповеди на министъра на здравеопазването в ситуация на пандемия и да се провокират рискове за здравето на хората.

Членовете на Изпълнителното бюрото се позовават на Заповед № РД-01-626 от 27.10.2020 г. на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, където е въведена забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма на над тридесет човека.

Всички останали партийни мероприятия, включително и заседанията на Областните съвети на БСП, в които по регламент участват до тридесет членове, могат да се провеждат, но при висока стриктност на спазване на противоепидемичните мерки, се посочва още в решението на ИБ на партията.