БСП пак потъна в безпаричие

Актуални новини
17:20 - 20 Януари 2021
7465
БСП пак потъна в безпаричие

Само два месеца преди ключовите парламентарни избори на „Позитано” 20 пак ги налегна безпаричие. До Lupa.bg достигна информация, че „най-социалната” партия у нас е спряла да плаща на кадрите си.

Служители на в. „Дума”, които работят на хонорар, били шокирани да научат, че няма да получат изработените от тях пари.

На някои от тях партийният вестник дължал хонорари за месеци наред, на други – за цялата изминала година.

На въпрос как е възможно това и защо хората не получават хонорарите си, червените „мениджъри” вдигали рамене и отговаряли, че просто няма пари. И постоянно залъгвали наетите от тях с нелепи обяснения - нека да мине конгресът, нека да минат изборите, ама ние нямаме пари за бензин и т.н. В същото време в. „Дума” пуснал календар за 2021 г., за който пари се намерили.

Засега не е ясно дали гаврата с труда на хората произтича от лидера на партията Корнелия Нинова или от главния редактор на в. „Дума” Ивелин Николов.

Всички на „Позитано” 20 са наясно, че двамата са в обтегнати отношения и водят тиха война. Факт е обаче, че БСП трупа все повече и повече дългове – като голяма част от тях са заради другата медия на социалистите: БСТВ. Червената телевизия дължи няколкостотин хиляди лева за филми, за техника и по договори към други контрагенти.

Финансовата криза в партийната централа  през 2019 г. беше оправдана, защото мнозинството в парламента временно лиши партиите от субсидиите в размер на 11 лв. за глас, които получаваха. Но през 2020 г. формациите си върнаха дотацията - макар и по 8 лв. на глас. Точно това будело ред съмнения сред социалистите къде отиват парите на столетницата.