БСП поиска болници само за COVID-пациенти

Актуални новини
10:42 - 12 Ноември 2020
2131
БСП поиска болници само за COVID-пациенти

БСП настоява да се обособят няколко болници, които да са изцяло за пациенти с коронавирус, а не всяка болница да се включи в борбата със заразата.

Социалистите са категорични, че така ще се предпази здравето на медиците.

"Натикването във всяка болница на COVID отделения и COVID пациенти са риск да бъдат все повече заразявани колеги от медицинския персонал. Да бъдат създадени лечебни заведения, които да се занимават само с лечението на COVID инфекции и така да бъде запазено здравето на лекарите",

предложи от името на партията си проф. Георги Михайлов. От опозицията поискаха още безплатни тестове за всички български граждани и изнесени пунктове за тестване.

"Има сериозни проблеми в първи план при тестуването и установяването на заразоносители. Тези проблеми са много сериозни, тъй като на територията на Европа още през лятото, а сега и в Словакия, бяха създадени условия - не да се стоварват контейнери пред болниците, не да се правят COVID звена, а изследванията трябва да бъдат безплатни за всички български граждани и да бъдат създадени изнесени пунктове, в които без опасност за хората да не се нареждат на опашки по 200-300 души с опасност да се заразят", обясни депутатът.

От левицата настояха да се проведе и мащабна информационна акция в цялата страна за реалните параметри от заразата. "Да се проведе мащабна разяснителна кампания, която да представи реалните параметри на заболяването, а не да се говорят небивалици. Тази паника се създаде изкуствено и сега берем плодовете й", каза още проф. Михайлов.