БСП ще подкрепи ветото на Радев за БТР-ите

Политика
14:37 - 04 Декември 2023
1319
БСП ще подкрепи ветото на Радев за БТР-ите

БСП ще подкрепи ветото на президента Румен Радев върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Ветото на президента върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна е правилно и ние ще го подкрепим. От началото до края на тази сделка ПГ на „БСП за България“ беше против", изтъкна тя.
Нинова допълни, че мотивите на държавния глава съвпадат с аргументите на социалистите против споразумението.

"Аргументите ни бяха - първо, за липсата на достатъчно информация, второ - че нямаме доказателства, че тази техника е с отпаднала необходимост, трето – че тя може да бъде ползвана в бедствени ситуации, за охрана на оградата и т.н., и четвърто – че това дарение е в ущърб на националната сигурност и защита на националния интерес, националните граници и населението при бедствия и аварии", посочи тя.

Корнелия Нинова коментира президентското вето след втора поредна среща на леви, центристки и патриотични формации за бюджета за догодина.

"Форматът ни се разширява, днес се включиха и НДСВ.

олучихме подкрепа за предложенията на БСП по отношение на бюджета между първо и второ четене, дадоха се и още предложения, които ще внесем от името на всички", посочи лидерът на БСП. Следващата среща ще е по промените в Конституцията, добави Нинова.