БСП-София прати кърваво писмо до Корнелия

Политика
11:17 - 16 Ноември 2021
12732
БСП-София прати кърваво писмо до Корнелия

Изпълнителното бюро на БСП в най-голямата червена структура - софийската, предвеща края на лидерския пост на Корнелия Нинова с кърваво писмо, отправено до нея заради катастрофалната изборна загуба. Тясното партийно ръководство на председателя на градския съвет Калоян Паргов от месеци отправи критики към "Позитано" 20, но днес вече открито иска оставката на Нинова: 

"Изпълнителното бюро на БСП - София оценява получените резултати на БСП на предсрочните парламентарни избори на 14-и ноември като катастрофални. Смятаме, че в момента реално е заплашено бъдещото съществуване на партията, тъй като тя се превръща в ненужна политическа сила.

Необходими са радикални реформи и кардинални промени, които да оздравят БСП, да определят бъдещето на левите, социалистическите идеи у нас. Това е жизненоважно както за БСП, така и за България. Предстои ни много работа, която трябва да осъществим в условията на тежка епидемиологична криза, на икономически и социални противоречия, на раздирано от разногласия общество, на търсене на път и посока, на унизено национално самочувствие", пишат хората на Паргов. 

И призовават за пълна мобилизация на структурите за балотажа в подкрепа на Румен Радев и Илияна Йотова идната неделя. 

В края на седмицата предстои втори тур от президентските избори, от който зависи дали България ще продължи по пътя на новия възход.

"Румен Радев и Илияна Йотова доказаха, че са достойните президент и вицепрезидент, че са истински държавници, които се вълнуват и съпреживяват грижите и неволите на българските граждани. Ето защо на 21-ви ноември е нужна пълна мобилизация, за да гарантираме, че Румен Радев и Илияна Йотова ще продължат успешно своята държавнотворческа мисия.

Ние, членовете на Изпълнителното бюро на БСП - София призоваваме социалистите, симпатизантите и всички български граждани да подкрепят със своя глас нашите кандидати Румен Радев и Илияна Йотова на втория тур за втори мандат.

България заслужава да възвърне своя икономически, културен и социален възход", добавят от Градския съвет.