БСП: Управляващите раздават пари под масата на свои хора

Политика
14:52 - 16 Март 2021
2768
БСП: Управляващите раздават пари под масата на свои хора

Управляващите раздават пари под масата на свои хора. Това обяви по време на брифинг в централата на БСП кметът на Дряново и член на Изпълнителното бюро на партията Трифон Панчев. 

"Причината за днешния брифинг е поредното раздаване на държавни средства под масата на тъмно от страна на правителството на ГЕРБ и техните коалиционните партньори.

Става дума за предприятието за управлението на дейностите по опазване на околната среда - по-известно като ПУДОС. Председател на УС е министър Емил Димитров. В началото на тази седмица с изумление установихме, че въпросното предприятие е отворило за събиране проекти, свързани с общини във ВиК сектора.

Става дума за пречиствателни станции, водопроводи, канализации и друг тип съоръжения. Срокът за кандидатстване е от понеделник до петък. В рамките на 5 дни всички общини, които имат готови проекти, могат да кандидатстват за въпросните съоръжения. Списъкът с документи, които трябва да се приложат,е две страници", заяви още той.

Според Панчев обаче е странно, че тази информация се появява в рамките на тази седмица.

От БСП поискаха реакцията и на Национално сдружение на общините в Република България и определиха като недопустимо раздаването на десетки милиони по този съмнителен начин.