БСП в бъдещето: Ставаш партиец с електронна книжка

Личности
19:57 - 18 Януари 2021
2872
БСП в бъдещето: Ставаш партиец с електронна книжка

БСП направи крачка към технологиите на XXI век – феновете ще стават партийци с електронни книжки.

След като миналата седмица се разправи и изгони областния лидер на социалистите в Пловдив - Георги Гергов и го замени с доверено лица, Корнелия Нинова обяви национална кампания по прием на социалисти.

Според съобщение на партийния пресцентър напливът за партийни книжки бил голям в Пловдивско. "В наши структури от цялата страна постъпват молби за членство в партията.

Много се радвам, че има толкова нови желаещи, които да се присъединят към общите ни усилия за промяна на порочния модел на управление в България. Очевидно в наше лице те виждат възможност това да се случи реално. Както казах и преди седмица – всеки, който иска промяна и е готов да работи с грижа за хората е добре дошъл“, заявила Нинова днес по време на връчването на електронни членски карти в партията на нови членове и на такива, които се връщат отново в редиците на социалистите.

Нинова обяви старта на инициатива за включване в БСП в цялата страна: „За да отговорим на многото от желаещи стартираме „Национална кампания за прием на нови членове“, посочила Нинова, като по този начин се опитва да разсее все по-затвърждаващото се разцепление в партията. От миналия септември след преизбирането на Нинова парламентарната група, както и партията, напуснаха десетки социалисти. Председателката започна и открита война с кмета на Перник, избран от червената листа - Станислав Владимиров.

"Ако на политическия терен са само партии от лидерски тип, само партии тип ЕТ - "еднолична фирма", това не вещае нищо добро за България. Лошото е, че пътят, по който е поела моята партия, е точно в тази посока. БСП започва да прилича на "еднолична фирма". Така пък Владимиров й отговори на Нинова днес по БНР.

Кметът посочи, че не смята доброволно да напуска БСП. Според него "двойният аршин и двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро". По думите му към доста партийни членове и кметове, избрани с листата на БСП, се подхожда "с двоен аршин".

"Горчилката и неприятното лично отношение на председателя към определени партийни кадри, не само към мен, то си има цяла поредица от гафове, които моята партия преди изборите прави, и тези гафове са изключително неадекватни и необясними", добави кметът на Перник.

Той каза още, че от началото на своя мандат е усещал подкрепа от страна на партията и партийни членове, но никога досега не е усещал подкрепа от председателя на партията Корнелия Нинова.