БСП в страната: Корнелия, спри да петниш Радев и Йотова

Социалистите в Родопите излязоха с остра декларация срещу Нинова

Политика
10:43 - 18 Ноември 2021
4406
БСП в страната: Корнелия, спри да петниш Радев и Йотова

БСП в страната е напът да линчува Корнелия Нинова заради опита й да разграничи социалистите от фигурата на президента Румен Радев. Декларации в подкрепа на президента за балотажа за втория му мандат се сипят от различни области, а червените в Родопите изригнаха с призив Нинова да спре да петни двойката Радев-Йотов. Публикуваме без редакторска намеса тяхната декларация, подписана от шефовете на общинските съвети на левицата в Борино, Чепеларе и Девин:

"НИЕ, социалистите и симпатизантите на Българската Социалистическа Партия  от родопските общини Девин, Борино и Чепеларе, се дистанцираме от позицията на лидера на БСП в оставка – Корнелия Нинова, която прави опити да прехвърли вината за поредната загуба на БСП върху президента Радев и служебния кабинет.

Настояваме за това вътрешнопартийните проблеми на БСП да не се пренасят върху предизборната кампания на кандидат-президентската двойка Радев – Йотова, още повече, че президентската двойка е подкрепена по категоричен начин от почти всички партийни структури в цялата страна.

За нас е неприемливо и некоректно поведението на Корнелия Нинова  точно в този момент, когато се решават съдбините на България за години напред, пред медиите да се изнасят на показ личните отношения на част от върхушката на БСП и да се поставят на преден план личните разочарования в стремеж за реваншизъм.

Не желаем да се петни името на Румен Радев и Илияна Йотова и те да стават жертва на задкулисните политически игри градени години наред през прехода ни към демокрация, както и да се създава напрежение между членовете и симпатизантите на БСП чрез разнопосочни послания от телевизионните екрани от страна на Нинова и близкостоящите до нея.

Ние, членовете и симпатизантите на БСП, декларираме безусловната си подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, защото считаме, че те са носители на промяната, за която жадуваше българският народ. Защото открито се опълчиха срещу мутрите, срещу грабителите, срещу диктаторите, назоваха нещата с истинските им имена и чрез служебния кабинет създадоха условия за разкриване на корупционните схеми и порочните практики, които през последните 12 години ограбиха труда на обикновения човек.  

Днес, вместо съмнения, ние, социалистите, трябва да се гордеем с това, че преди пет години избрахме именно тези две личности да оглавят президентската институция, защото я изпълниха със съдържание в подкрепа на своя народ и РОДИНА и ни показаха как Президентството не е само с формални представителни функции!

С тях започна нов етап в политическия живот на България!

Появата на новите политически субекти е закономерен процес, който е свързан с натрупването на критична маса, която не пожела да търпи повече простотиите и кражбите на обкръжението на Борисов и именно това даде своето категорично отражение в новия парламент. Ние, социалистите, трябва да разчетем тези закономерности, да търсим другаде причините за срива ни и да се обединим в името на социалистическите идеи и идеали за връщане на доверието в БСП.

Всяко време и всяка епоха ражда своите герои!

И това не е случайно!

"Времето е в нас, и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме!" е прозрял един от най-великите ни герои - Левски!

В нашите очи герои на нашето съвремие са Румен Радев и Илияна Йотова!

Затова и ние на 21.11.2021 г. ще отидем до избирателните секции и ще ги подкрепим!

С ВАС СМЕ РУМЕН РАДЕВ И ИЛИЯНА ЙОТОВА!

Дияна Чаушева

председател на ОбС на БСП – Девин

Цветка Такова

председател на ОбС на БСП – Борино

Екатерина Петрова

председател на ОбС на БСП - Чепеларе