БСП в ступор - остана без координатори по места

Политика
20:20 - 09 Юни 2020
5101
БСП в ступор - остана без координатори по места

Последните седмици в БСП са се видели в чудо – столетницата буквално е пред разпад заради липсата на партийни координатори по места, научи Lupa.bg. Лидерката Корнелия Нинова ги съкрати с едно рязко движение още миналата година, но чeрвените функционери тогава не осъзнаха какво точно се е случило. 

След като през лятото на 2019 г. правителството редактира партийните субсидии и ги намали до 1 лев за глас, Нинова свика Националния съвет на партията и всички дружно взеха решението на съкратят червените координатори по места. Без да си дават сметка, че нито една партия не може да функционира без кадри дори в най-малкия провинциален град.  

„Чак сега се хванаха за главата и пищят, че няма кой на място една справка да им направи... Без хора по места партията умира! А в същото време ГЕРБ си държат по 3-4 души във всеки клуб и във всеки град!”, вайкат се социалисти.

БСП все още разполагала с някакви партийни организатори, но, за разлика от местните координатори, те били позиционирани на „Позитано” и дори не стъпвали в поверените им области. 

„Някои от тях са вкарани в разни бордове, за да взимат заплата от няколко места и да са верни на лидерката... Но голяма част от тях от месеци не са стъпвали по районите си”, разказаха пред Lupa.bg служители от червената централа. 

Всичко това изключително много притеснявало дългогодишните членове на столетницата, защото те не виждали как при липсата на човешки ресурс БСП ще води партиен живот и ще се бори за властта на избори. Даже последната инициатива на Корнелия Нинова - общонародна подписка за вот на недоверие на правителството - нямало кой да я осъществи в малките населени места. Защото точно такава била ролята на местните координатори - да обикалят симпатизантите и да събират подписи.