bTV призна официално: Васил Божков е водил Флориан Скала при премиера

Политика
18:41 - 06 Юни 2020
6103
bTV призна официално: Васил Божков е водил Флориан Скала при премиера

bTV влезе в обяснителен режим за връзките между обвиняемия бизнесмен Васил Божков и шефа на телевизията Флориан Скала. В официална позиция на медията се признава, че именно Божков, който се крие в Дубай, е запознал румънеца Скала с премиера Бойко Борисов.

До официалното изявление от телевизията се стигна, след като днес Божков влезе в епистоларна престрелка с пиара на Борисов - Севдалина Арнаудова. Тя твърди, че последната им среща е била в централата на ГЕРБ, където Божков бил заедно със Скала.

Ето какво пишат от bTV:

"В началото на 2017 г. bTV беше в преговори със собственика на Национална лотария Васил Божков за покупка на рекламно време. По време на среща, г-н Божков предложи да запознае новодошлия главен изпълнителен директор на bTV с г-н Борисов. Главният изпълнителен директор на bTV прие поканата на потенциален рекламодател за среща с уважавана публична фигура. Срещата с г-н Борисов се състоя в същия ден в неговия офис, който се намира в същата сграда като bTV. Интерпретациите на тези факти извън описаната ситуация са абсолютно неоснователни".