bTV се отказа от делата за "Божков Ти Ви" , Венелин Петков продължава

Бившият шеф и Антон Хекимян търсят 50 000 лв. от Валери Симеонов

Общество
09:12 - 21 Април 2021
4426
bTV се отказа от делата за "Божков Ти Ви", Венелин Петков продължава

Новите собственици на bTV са прекратили още миналия месец съдебните дела, заведени срещу хазартния бос Цветомир Найденов и агенция "Блиц". В началото юни миналата година ръководството на "Би Ти Ви Медиа Груп" обяви, че завежда дело заради "клеветническта кампания "Божков ТВ". 

През юни екипът на телевизията обяви, че в съдебния иск се посочва изрично интервю на Цветомир Найденов за спортния сайт sportal.bg. В него съсобственикът на Efbet твърди, че бившият хазартен бос Васил Божков му е споделял за близки отношения с тогавашния главния изпълнителен директор на bTV Флориан Скала. Найденов разказва как Божков му говорил, че държи медии и е водил шефовете им в курорта Куршевел.

Телевизията обяви, че в съдебния иск се посочва и статията на "Блиц" от 15 май с анонимен автор, която е озаглавена: "Цветомир Найденов разказа играта на Божков и bTV! Разкри за топлата им връзка"

В иска се посочва и друга публикация от същия ден, озаглавена: "bTV се превърна във фуния на мафията" и подзаглавие: "Един през друг в ефира ѝ гостуват гласовете на банкера беглец Цветан Василев, обвинения в 11 тежки престъпления Васил Божков, драгалевския ментор Иван Костов и отломките от кръга "Агнешки главички".

Бившият шеф на новините на bTV Венелин Петков обяви пред "Медиапул", че той самият не се е отказал да си търси правата в съда по сходен случай. Първото заседание на неговото дело срещу бившия вицепремиер Валери Симеонов е в четвъртък от 11 часа в Софийския градски съд.

Солидарни ищци са Петков и Антон Хекимян, който е настоящият шеф на новините на телевизията. Искът за непозволено увреждане е за 50 000 лева. Причината за делото е, че Симеонов директно обвини двама журналисти в корупция, защото bTV излъчи интервю с Васил Божков.

Защитната теза на лидера на НФСБ включва оспорване на автентичността на записите на БНТ, Нова тв и ПИК тв, които са част от доказателствата по делото. Извън това Венелин Петков коментира, че е много изненадан от решението на bTV да се откаже от исковете си.