Будките на Lafka стават вестникарски репове

„Български пощи“ ще разпространяват печатните издания

Актуални новини
12:32 - 27 Февруари 2020
5098
Будките на Lafka стават вестникарски репове

Водят се преговори с кметовете местата на затворените павилиони на Lafka да бъдат отпуснати за репове, така че хората да има откъде да си купуват вестници и списания. Това заяви в началото на днешното заседание на Министерски съвет министърът на транспорта Росен Желязков. 

"Мисля, че отговорихме на техните въпроси и притеснения. В момента се организират взаимоотношенията с издателите и търговците. „Български пощи“ ще бъдат разпространителят в ситуацията, в която досегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си. В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент, тъй като той генерира дефицит", уточни Желязков.

Според него тази идея станала актуална, защото издателите са изразили притеснения, че досегашните атрактивни като локация места за продажба на вестници и списания, каквито бяха будките на Lafka, вече са затворили. Според тях за разпространението на печатните издания трябвало да се открият подобни магазини, на популярни за потенциалните читатели и купувачи места. 

В рамките на няколко месеца размерът на дефицита ще бъде анализиран, като разликата между приходи и разходи ще бъде поета от държавния бюджет по Закона за публичните предприятия като услуга от общ икономически интерес, обяви транспортният министър. 

"Държавата ще дотира издаването на вестници през разпространението им", каза междувременно и премиерът Бойко Борисов.