Бум на битовата престъпност след края на извънредното положение

Новини
15:37 - 07 Април 2020
1669
Бум на битовата престъпност след края на извънредното положение

"Неминуемо след края на извънредното положение ще имаме икономическа криза и тогава очакваме рязък скок на битовата престъпност, каза във Враца днес шефът на Софийската апелативна прокуратура Радослав Димов. - Подготвяме се за този момент и вероятно нашата прокуратура ще вземе под свое наблюдение доста от извършените престъпления."

Димов бе в града за да провери каква работа е свършила окръжната прокуратура по извършен в неделя грабеж на възрастна жена. Шефът на областната полиция във Враца Янко Янколов съобщи, че за престъплението вече е задържан 14-годишният С. Б. и са събрани достатъчно доказателства по случая.

В неделя късно вечерта в къщата на 80-годишната Петрана нахлува с взлом непълнолетния и след като пребива възрастната жена, сваля от ръката й златен пръстен, задига телефон и 40 лв., след което бяга в тъмното през двора на болницата. Пострадалата пък е настанена в болницата.

Според окръжният прокурор Десислав Начков престъплението е квалифицирано като грабеж с нанасяне на средна телесна повреда, тъй като жената имала множество травми и счупена ръка. Наказание с каква тежест може да получи един непълнолетен грабител може да реши само съда, допълни обвинителят.