Бум на имотните сделки в Самоков

У нас
14:24 - 17 Март 2023
2261
Бум на имотните сделки в Самоков

Повишен интерес към жилищни имоти се наблюдава в община Самоков през последните няколко години, отчитат от общинската администрация, позовавайки се на прихода от данъка за реализирани сделки.

В отдел „Общински имоти“ непрекъснато постъпват запитвания за възможности за закупването на парцели за жилищни нужди, коментираха от Общината. За Самоков общинските имоти са изчерпани и от две години не се предлагат такива за жилищни нужди. Интерес има и към имоти по селата, но търсенето е много по-високо от предлагането. По тази причина Община Самоков търси възможности за парцелиране на нови терени, с цел задоволяване на тази потребност, казаха от пресцентъра  за БТА.

Очаква се обявените търгове за продажба на осем имота в едно от туристическите селища в район Искровете - Мала църква, да предизвика сериозен интерес, коментират от отдел "Общински имоти". Те са с площ от около половин декар всеки, което е достатъчно за предназначението им – за жилищно строителство. Търгът с явно наддаване ще се състои на 24 март.

От пресцентъра на общината казаха за БТА, че обособяването ще продължи и в другите села, където има възможност, защото търсенето се увеличава, а предлагането намалява.