Бум на желаещи да сключат брак в Ухан

Специалната платформа за подаване на заявления „Alipay“ трудно се е справила с огромния наплив от потребители

Новини
21:51 - 08 Април 2020
2784
Бум на желаещи да сключат брак в Ухан

Жителите на китайския град Ухан, които живяха в пълна изолация в продължение на 76 дни, започнаха да подават акивно заявления за сключване на брак, съобщи „Глобъл таймс“.

Специалната платформа за подаване на заявления „Alipay“ трудно се е справила с огромния наплив от потребители, съобщава изданието. Заради възникналите проблеми програмата е трябвало да бъде презареждана няколко пъти.

В днешния ден програмата е използвана от три пъти повече потребители в сравнение с желаещите да сключат брак през януари, преди градът да бъде затворен за карантина.

От „Alipay“ заявяват, че не са очаквали такъв наплив на желаещи да се оженят, след като преди това е бил регистриран рязък ръст на заявленията за развод.

Властите в града възобновиха на 3 април услугите, свързани със сключването на брак – за да се подаде заявление, жителите на Ухан трябва задължително да имат „зелен здравен код“.

Желанието на жителите на Ухан да се женят контрастира рязко със ситуацията в Сиан, където е регистриран пик в разводите, след като службите по гражданско състояние са възобновили работата си на 1 март.

Властите в Китай свалиха изцяло транспортните ограничения и разрешиха на жителите на Ухан да пътуват. Заради епидемията от коронавирус градът беше откъснат от света в продължение на 76 дни.

Първите, които го напуснаха, са основно жители на други провинции, които останали в блокирания Ухан, както и такива, чиито работни места са извън провинция Хубей.