Бунт в ГЕРБ-Русе срещу новия местен лидер

Общинското ръководство на партията не е съгласно с назначаването на автопилота Росен Даскалов, бил парашутист

Политика
18:13 - 01 Август 2019
6371
Бунт в ГЕРБ-Русе срещу новия местен лидер

Смяната на лидера на ГЕРБ в Русе породи сериозно напрежение в общинското ръководство на партията, което излезе със специална декларация. Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ГЕРБ – Русе с решение на Изпълнителната комисия на 31 юли вечерта. Той сменя на поста досегашния местен шеф Пламен Стоилов, който е кмет на дунавския град.

Общинското ръководство на ГЕРБ – Русе не е съгласно с избирането на Росен Даскалов за общински ръководител, заявиха днес от местната структура на партията. Писмото им е адресирано до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и до членовете на Изпълнителната комисия

Недоволните от избора смятат, че решението е нелегитимно, тъй като то никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на партията. Опасенията са, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ГЕРБ.

„Лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ПП ГЕРБ – Русе и няма никакъв принос към организационния живот на партията”, заявяват от местната организация и уверяват, че имат пълно доверие в лидера на партията Бойко Борисов. Те настояват на предстоящото събрание за номинации за местните избори в Русе, насрочено за 8 август, да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местните структури.

Новият местен шеф на ГЕРБ Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 г. в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R 1. Започва да се занимава с картинг като дете, а впоследствие автомобилите се превръщат в негова страст и професия. Той е собственик на "Син Карс Интернешънъл" ЕООД - единствен български производител на спортни и състезателни автомобили. 

Росен Даскалов подготвя изграждането на първата високотехнологична фабрика за производство на електрически и хибридни автомобили в България. През 2017 година той получи награда на конкурса "Мистър и Мисис Икономика 2017" в категория "Индустрия".