Бунт в Холивуд - 60 000 работници се вдигат на стачка

Много от хората твърдят, че са принудени да работят дълги часове без почивка и без пауза за хранене

Култура
10:17 - 14 Октомври 2021
962
Бунт в Холивуд - 60 000 работници се вдигат на стачка

Съюзът на филмовите и телевизионни работници в САЩ (IATSE) заплашва с национална стачка от понеделник, ако не бъде постигнато споразумение, което да отговаря на изискванията за справедливи и безопасни условия на труд.

Представители на Съюза на работниците от филмовата и телевизионна индустрия, които заснемат продукции в Холивуд, Джорджия, Ню Мексико и други места в Северна Америка, водят отдавна безрезултатни преговори за подобряване условията на труд. 

Много от хората твърдят, че са принудени да работят дълги часове без почивка и без пауза за хранене, че не им се осигурява достатъчно време за отдих между смените за работа. В тази връзка 60 000 от членовете на съюза са в стачна готовност.

Президентът на IATSE-или Международния алианс на театралните сценични работници Матю Лоб заявява, че стачката ще започне в понеделник, ако до тогава не бъде постигнато споразумение с работодателите.

Това е първата национална стачка в 128-годишната история на Алианса на театралните сценични работници, чиито членове са кинематографи, оператори на камери, дърводелци, художници, коафьори и гримьори, аниматори и много други, които работят зад светлините на прожекторите.