Бунтар пазарува без маска, МВР не го глоби

Топ
13:33 - 03 Декември 2020
3350
Бунтар пазарува без маска, МВР не го глоби

Бунтар отказа да пазарува в Билла със задължителната маска, но повиканите на мястото ченгета не го глобиха. Това научи Lupa.bg от пост във фейсбук на Николас Николов

Ето пълния текст на публикацията:

Преди малко в Била отказаха да ме обслужат, защото съм без маска! Заявих, че няма да се мръдна от мястото си, докато не бъда обслужен и бях обслужен. От магазина извикаха СОТ 161, които ми поискаха личната карта. Отказах да им дам документ за самоличност.

След което се обадиха на тел. 112. След около 15 минути пристигна полицейски патрул. Написаха докладната за сигнала и си тръгнаха, без да ми бъде написан нито акт, нито предупредителен протокол. Какъв е изводът от това?

Ако разумно си отстоявате правата, никой няма да Ви смачка! Права не се дават само, те се бранят и отстояват! От поведението на всеки един от нас зависи как ще се държат с него и докъде ще позволи да бъде тъпкан като личност.

Вие всеки ден трябва да отстоявате собственото си достойнство и свобода. Свободата трудно се постига, но много лесно се губи. Ще я запазите ли за Вас и за Вашите деца, зависи единствено от Вас и от никой друг!”, написа Николов.

Постъпката му бе остро критикувана от известния журналист Иван Бакалов, който написа следното:

Вие нарушавате общи правила, застрашавате други. Правилно е да Ви глобят, сигурно ще получите акт впоследствие, надявам се.

Правовата държава изисква да спазвате законите, в случая ги нарушавате и нарушавате правата на другите, чиито права пази заповедта да се носят маски. Те са предпазна мярка , въведена в целия цивилизован свят и отказът да спазвате освен закононарушение, е липса на елементарно възпитание.