Бунтът пред парламента: Ябълки и яйца хвърчат по полицаите

Новини
07:57 - 02 Септември 2020
4558
Бунтът пред парламента: Ябълки и яйца хвърчат по полицаите

Протестиращите се събраха около сградата на парламента на днешния 2 септември, обявен за Велико народно въстание. Недоволните са обсадили новата сграда на Народното събрание и опитват да пробият кордона от полиция, за да стигнат до главния вход. 12 автомобила и 7 буса на жандармерията пазят депутатите, за да могат да влязат в сградата за редовното пленарно заседание днес.

Още преди 8, бунтарите започнаха да хвърлят ябълки и яйца по щитовете на полицаите. Част от недоволните започнаха да клатят полицейските коли, предаде Би ти ви. Те се заканиха, че ще обръщат всяка кола, до която стигнат, за да успеят да стигнат до депутатите. 

Бунтарите скандират "Оставка" и "Мафия". Вече има и информация за арестуван.

Въпреки че центърът почерня от жандармерия, бунтарите започнаха агресивно -започнаха да мятат яйца и ябълки по щитовете на полицаите.  

Депутатите от БСП вече успяха да влязат в парламента откъм ул. "Московска."

Площад "Александър Батенберг" е разделен на две - депутати влизат през пропускателен пункт пеша откъм БНБ. Влизането на автомобили и граждани е забранено.

Движението около "Александър Невски" е нормално, с изключение подстъпите към НС, които са преградени с автобуси. На 10 м. един от друг от "Александър Невски" до БНБ има разположение полицаи.