Бунтове ли? Бойко яхна джипката (ВИДЕО)

Политика
09:30 - 01 Септември 2020
5168
Бунтове ли? Бойко яхна джипката (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов отново яхна джипката, този път да инспектира нов път между Видин и Монтана напук на бунтовете в големите градове с искане за неговата оставка.

Процесът е необратим, на огромен фронт се работи, особено на Мездра, каза Борисов. С него е зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Борисов поясни, че държавата ни е много красива, но много е трудно да се строи. "Навсякъде са тунели и мостове, при всяко населено място трябва да се направят отклонения", каза той.

Отсечката между Ботевград и Мездра пък бил проектиран с множество кръгови, но затова решили да направят много мостови съоръжения. Премиерът подчерта, че още със започване на новия път Ботевград-Мездра веднага са заявили изграждането на два нови завода. "Трябваше първо да направим Люлин, Тракия, след това Марица и Струма, Хемус, обходите на София", каза Борисов.

Премиерът даде да се разбере, че преди е нямало нито една магистрала завършена, а сега имало общо 7. Той напомни, че ЕС е отпуснало 250 млн. евро именно за Северозападна България с последната финансова рамка. Борисов напомним, че обходът на Габрово бил готов, вървял и тунелът на Шипка.

По традиция Борисов поздрави работниците. Нанков поясни, че до седмица ще влязат да работят по целия фронт, като се изчака да се прибере реколтата.

Заедно с тях бе и представителка на НПО-сектора, която настояваше и за тунел под Петрохан, който според нея бил по-важен от този на Шипка. Пред нея Борисов напомни, че ни чака тежка зима и криза, но все още у нас не се усещала.

"Трябва работа, много работа", каза той пред местните граждани, събрали се на обекта. До 2 години трябвало да свърши отсечката от Ботевград - Мездра. "Брюксел даде 200 млн. евро повече за региона и се преборихме, за да се развива всичко тук. По пътя идват инвеститорите", отсече Борисов пред местните. "Много хора досега са ни обещавали, но само вие си изпълнявате обещанията. Това е много важен път за региона и както ни отвори "Дунав мост", така ще ни вдигне много и този път", казаха местните хора.

След това отново се качиха на джипа.  От думите му стана ясно, че можело да мисли дали с частно партньорство да се направи тунела под Петрохан, а с Мицитакис говорили за пътя до Александуполис.