Бургас посреща най-големите круизни компании в света

За първи път в България ще се проведе 63-та генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища

Новини
21:56 - 18 Септември 2023
7527
Бургас посреща най-големите круизни компании в света

Бургас събира круизния бизнес от цял свят. За първи път в България ще се проведе 63-та генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise, чийто домакин ще бъде „Пристанище Бургас“. Това обяви за изпълнителният директор на държавното дружество Диян Димов.

Събитието ще бъде в периода 10-13 октомври 2023 г. в Международен конгресен център-Бургас. На него се очакват над 350 делегати от цял свят, пише Travelnews.bg.

Зам.-председателят на борда на директорите на „Пристанище Бургас“ Мария Белколева каза, че идват 16 от най-големите и известни круизни компании в света, 5 от най-известните медии в сектора и 3 популярни блогъра.

„Това е голяма реклама за България, за туризма ни и за Пристанище Бургас. Надявам се в бъдеще след приключването на войната в Украйна, страната ни да стане част от круизните линии на големите компании“, подчерта Белколева.

Към момента участие в асамблеята в Бургас през октомври са приели следните круизни компании: Royal Caribbean Group, Ambassador Cruise Line, Azamara, Carnival Cruise Line, Crystal Cruises, Fred. Olsen Cruise Lines, Holland America Line, Holland America Group, Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia, Scenic Group, SeaDream Yacht Club, Silversea Cruises; Swan Hellenic Cruises, Viking Cruises, като регистрациите продължават.