Бургас прави фотоархив на Covid-19

Общество
14:46 - 03 Април 2020
3185
Бургас прави фотоархив на Covid-19

Бургас прави архив със снимки от ужаса „коронавирус”. Covid-19 ни изненада, уплаши, ужаси, засрами, разсмя, разнежи, обнадежди, сприятели, омилостиви. За всички нас това е време на изпитание, но и време, в което се проявят силният дух, щедростта и съпричастността, пишат от морската община.

Споделете вашето усещане за Covid-19, за заплахата, която промени света, наложи нови правила и с която само заедно ще се справи", призовават оттам, предаде БНТ.

Снимките могат да бъдат черно-бели, цветни, символични, тъжни, щастливи, в размисъл, в действие, красиви, футуристични, вдъхновяващи. Те ще се приемат на на имейл [email protected]

От общината дават идея за моментите, които могат да бъдат запечатани.

"Да изобразяват как работите вие или други хора, могат да разказват за часовете, прекарани заедно със семейството у дома или пък да разкриват интересен момент, на който сте станали свидетели на път за магазина, по време на он лайн обучението или от терасата на жилището си.

Получените снимки ще бъдат качвани всеки ден под формата на клип в новосъздания youtube канал Burgas Culture Guide.

След пандемията с помощта на специалисти от "Държавен архив" - Бургас част от снимките ще бъдат съхранени като свидетелство за безпрецедентния период на живота в града.

С най-вълнуващите и оригинални кадри ще се организира изложба в Морската градина, обещават от община Бургас.