Бургас трепери от диви добермани

Собственикът на двата песа бил изключително конфликтен и всички се страхували от него

Крими
14:52 - 20 Октомври 2023
28262
Бургас трепери от диви добермани

Зли добермани сеят страх в бургаския кв. "Акациите" в Бургас. Сигналът е от жена от ул. "Ангеларий". Бургазлийката пожела анонимност, защото се притеснява от отмъщение. Тя е станала свидетел на няколко инцидента с опасните кучета и се нядава най-после да се вземат мерки, съобщи Флагман.

Последният от тях е от този уикенд, когато доберманите нападнали нейна съседка. Четириногите за пореден път били пуснати свободно, нямали никакъв повод и се разхождали по улицата. В един момент те забелязали домашното котенце на възрастна жена, което било в близост до оградата на къщата й, след което свирепо се нахвърлили върху него.

Захапка

Когато видяла какво се случва, пенсионерката веднага грабнала котката и я скрила под блузата си. Освирепелите добермани обаче скочили върху нея. Жената започнала да вика за помощ и да се опитва да се отскубне от яростните захапки на злобните четириноги.

Пострадалата, която е шивачка по професия, била с огромни рани по ръцете. Само навременната намеса на съседи успяла да предотврати по-тежки последствия.

Собственикът на двата добермана бил изключително конфликтен и всички се страхували от него. За него знаели единствено, че живее под наем в къща на ул. „Ангеларий“. Оплаквали се многократно на хазяйката, но тя все казвала, че няма как да го изгони, защото го съжалявала.

Той бил младо момче, нямал семейство и работа, дори тя му плащала сметките за ток и вода, тъй като той не разполагал с особени финанси. Грижел се за двата добермана, а отскоро имал и джак ръсел.

Кръвожадни

„Кучетата са много злобни, каза, че щял да ги развъжда и да ги продава, но това така и не се случи. Храни ги с кърваво месо. Бие ги, те пищят като малки деца. Избиха всички котки в квартала. Нападат и хора.

Той ги пуска да се разхождат сами, а когато му кажем да им слага намордник, защото се страхуваме, той казва: „Ако се оплачете, ще ви подпаля къщите“.

И никой съсед не смее да подаде сигнали срещу него. Кучетата влизат по дворовете ни, потрошават цялата покъщнина, изпокъсват прането и правят много бели, които ни костват огромни средства.

Понякога ме е страх дори да изляза от вратата и не мога да тръгна за работа. Не знаем към кого да се обърнем и затова пиша на Вас. Моля да запазите анонимността ми като подател на сигнала, защото и аз като другите хора от улицата се страхувам от саморазправа с него“, разказва още жената пред flagman.bg.

Според общинската наредба собственикът на куче - домашен любимец е длъжен винаги и задължително да го разхожда на повод до 1,5 м, а при кучета -  над 10 кг на неразтеглив повод до 1,5 м или с намордник.