Бургаски бизнесмен разби главата на красивата Мария

Преди 3 месеца биячът Васил Киричев бил задържан за подкуп на длъжностно лице

Общество
17:21 - 28 Ноември 2023
9720
Бургаски бизнесмен разби главата на красивата Мария

Пореден сигнал за домашно насилие в Бургас. Той е подаден от приятелката на пребитата Мария Русчева.

Мария Русчева и 29-годишният Васил Киричев, който е собственик на погребалната агенция „Вива свят“ били семейна двойка от 5 години. Имат дете на почти 4 години, което носи името на баща си. След поредния ужасяващ скандал миналия четвъртък Мария решила, че е крайно време да напусне семейното жилище. Започнала да събира багажа си, когато Васил извадил пистолет и го опрял в гърдите й. Понеже не склонила да остане при него, той започнал безмилостно да я бие с юмруци в лицето. А грозната сцена сее  разиграла пред очите на детето им, твърди пред "Флагман"подателката на сигнала.

Вижте цялото писмо:

„Искам да ви разкажа историята на моята приятелка Мария Русчева и годеника й Васил Киричев. Моля ви за анонимност, защото този мъж е много опасен и както преби нея, може да посегне и на мен, но смятам, че е редно да се даде гласност на тази история, защото този разбойник едва не я уби. Мария и Васил са заедно от 5 години. Имат син на 4 години, който също се казва Васил. Бяха много хубаво семейство. Васил й предложи брак още на 2-ия месец, след като станаха гаджета, но до сватба така и не се стигна.

През последните няколко месеца нещата между тях много се обтегнаха. Тя ми споделя всичко и знам нещата с подробности. Васил си намери любовница, която вероятно го настройва срещу Мария. В четвъртък тя ми звънна и ми каза, че са се скарали и че я е ударил. Прати ми видео от линейката, цялото и лице беше в кръв. Той я е ударил с юмруци в лицето и е разбил главата и в шкафа. Опрял пистолет в гърдите й и я е заплашил. Били взели решение да се разделят и когато тя започнала да си изнася багажа, той буквално я нападнал с крошета. Бил се изнервил. Тогава тя грабнала детето и избяга пред блока в жк. „Меден рудник“, докато дойде линейка и полиция. 

Това не е първият път, в който й посяга. Тя има няколко медицински свидетелства вече. Той е собственик на погребална агенция „Вива свят“, преди 3 месеца беше задържан за подкуп на длъжностно лице, което работи в Окръжна болница. Опасен човек е.

Детето сега е при нейните родители, защото тя беше в болница няколко дни. Има лоши натъртвания, изпъкната кост и й правеха скенер. Утре ще я приспиват и ще й вкарват тръба, понеже плюе кръв. Цялото й око все още е червено. Притеснявам се много за нея.

Каза ми, че Васил й е звънял и съжалявал за постъпката си, но за такива действия няма прошка. Той я обижда, казва й „боклук“ и други грозни думи, а после съжалява. Мария е поредният случай на домашно насилие, затова искам да разказа историята й и да предпазим други жени да се превърнат в пионки на мъжете си“.

След инцидента Васил Киричев е бил задържан от полицейските служители. При претърсването на жилището им в жк. „Меден рудник“ е открит пистолетът, с който е била заплашена Мария.