Бургаски медици върнаха младеж с кървящ крак

Момчето било оперирано в Стара Загора, трябвало да се върне там за преглед

Общество
13:57 - 21 Май 2019
2367
Бургаски медици върнаха младеж с кървящ крак

Медици от спешното отделение на бургаската болница върнаха с предписание за домашно лечение младеж на 20 години, прясно опериран, с кървящ крак.

В понеделник момчето се събудило цялото в кръв, след като 6 дни по-рано се е подложило на хирургична интервенция в клиника в Стара Загора. Близките му веднага го откарали към най-близкото лечебно заведение - в Бургас. В 06,30 сутринта те са били пред входа на спешното, а дежурната медицинска сестра ги помолила да изчакат, докато извика ортопеда на смяна. 10 минути по-късно обаче друго медицинско лице им казва, че специалистът на име Димитър Балабанов категорично отказва да прегледа младежа и го отпраща с думите да се върне в Стара Загора при колегата му, който го е оперирал.

"Никой не можа да ми даде адекватен отговор, защо докторът няма да дойде, дори да погледне какъв е проблема?! Отивайки на регистратурата с въпроса защо доктора отказва да дойде, отговор отново не получих! И така ни отпратиха да си ходим да се спасяваме с две думи - както можем! От там отидохме в частна болница, в която изчакахме да започне смяната на ортопеда ,за да погледне, какъв е проблема! Преглед беше извършен и смяна на превръзката ,което отне не повече от 15 минути. Благодарна съм на лекаря който ни обърна внимание в МБАЛ “Лайф Хоспитал” и мед. сестра която се отнесе изключително внимателно към брат ми", пише сестрата на пострадалия Моника Господинова. 

Тя се заканва да изпрати официална жалба до бургаската болница с искане да се вземат мерки срещу такива медици, които отказват да прегледат пациенти във видимо опасно за здравето им състояние.