Буря откъсна носа на самолет в Парагвай

На борда на самолета е имало 48 пътници

Свят
13:54 - 28 Октомври 2022
2554
Буря откъсна носа на самолет в Парагвай

Самолет на най-голямата транснационална южноамериканска авиокомпания LATAM Airlines получи значителна повреда на носовата част при кацане в парагвайската столица Асунсион пътувайки от Сантяго, Чили, при лоши атмосферни условия - силна буря, съобщи авиокомпанията пред Си Ен Ен.

"Пътниците и екипажът са в безопасност и са добре", се казва в изявлението, като се добавя, че авиокомпанията съжалява за "всяко неудобство, което тази метеорологична обстановка може да е причинила на нейните пътници".

На борда на самолета е имало 48 пътници. Изображенията показват "Еърбъс А320" с липсващ нос и разбито предно стъкло.

Екипажът един път се е отказал да кацне в Асунсион заради лошото време и се е отклонил за Фоз де Игуасу, Бразилия. Кацнал е там и след престой от три часа и половина е излетял за Асунсион, но е попаднал отново в много силна гръмотевична буря и е получил повредите в носовата част.

Главната дирекция на гражданската авиация на Чили съобщи в изявление в четвъртък, че парагвайските авиационни власти са започнали разследване и че екип от специалисти от чилийското авиационно ведомство "ще бъде изпратен на място, за да сътрудничи в този процес на разследване".

Пътник описва възникналата ситуация:

"Близо до Асунсион започна ужасната турбуленция и хората се уплашиха. Тогава пилотът ни каза да се подготвим за аварийно кацане", каза пътувалата в самолета Пабла Томен пред частна радиостанция в четвъртък. Тя заяви, че се е уплашила за живота си и този на дъщеря си.