Буря удави Петрич и Сандански

През следващите 48 часа синоптичната обстановка на Балканите ще се влошава

Общество
17:05 - 17 Април 2024
28000
Буря удави Петрич и Сандански

Времето в страната продължава да се влошава. Буря връхлетя Сандански и Петрич, а между Плевен и Левски валежите достигнаха до 15-30 л/кв.м и се усилват. Синоптиците от Meteo Balkans наблюдават развитието на гръмотевична буря в тази област.

През следващите 48 часа синоптичната обстановка на Балканите ще се влошава. Причината е преминаващ през  полуострова средиземноморски циклон.

През деня днес над Западна, Централна и Североизточна България ще се развива мощна купест-дъдждовна облачност. На изолирани райони валежите ще са интензивни, придружени  от гръмотевици, ще има условия и за градушки, а над районите с червен код - и от суперклетки. 

Вятърът над западните райони ще се ориентира от северозапад  и ще започне да нахлува студен въздух. В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до умерен. Границата между дъжд и сняг ще се снижи и през нощта срещу четвъртък ще е под 1300 метра. 

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 15°-18°C в северозападните райони. Доста по-високи – до  27°-32°C, в Югоизточна България.