Бутат палатите на 27 "ало" измамници

Без дворци остават мошениците от Берковица, Ружинци и Арчар

Общество
17:35 - 02 Декември 2019
2760
Бутат палатите на 27 "ало" измамници

Телефонните измамници от Берковица, Ружинци и Арчар понасят пореден тежък удар – бутат им незаконните палати. 

От Специализираната прокуратура възложиха на Дирекция за национален строителен контрол да извърши проверка на законността на 103 недвижими имота, собственост на 27 обвинени лица за участие в три разбити през 2019 г. организирани престъпни групи за телефонни измами.

Оказало се, че част от проверените имоти се намират именно в Берковица и селата Ружинци и Арчар. Другите имоти са били в Горна Оряховица, Левски и Ветово.

Днес началникът на ДНСК изпрати доклад в Специализираната прокуратура за предприетите от служителите на дирекцията действия за проверка на  строителството в посочените от прокуратурата имоти.

Срещу виновните длъжностни лица от общинската администрация, неизпълнили служебните си задължения, са образувани 11 административно наказателни производства: на трима служители в община Ружинци, на двама в община Берковица, трима в община Левски и трима в община Ветово.

Издадени са 17 заповеди за разрушаване на незаконни строежи, от които 1 вече е съборен, а 2 са в процес на доброволно премахване. За други 20 обекта тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта, съобщава "Булнюз".