Бутиково представяне на есетата на Хенри Дейвид Торо

Събитието събра почитатели на философията, литературата и природата

Култура
11:46 - 16 Януари 2020
5476
Бутиково представяне на есетата на Хенри Дейвид Торо

Събраните за първи път в самостоятелен том есета на прочутия американски писател и философ Хенри Дейвид Торо бяха представени от преводача Албена Бакрачева във вторник вечер в новата и изискана галерия Little Bird Place.

Преводачът на Торо – Албена Бакрачева и художникът на корицата Кирил Златков говориха за належащата нужда от висока литература в българския книжен свят


Сборникът „Дивите ябълки”, публикуван от издателство „Кръг”, събра ценители на високата литература и философията, любители на природата и дългите разходки на открито и съмишленици на екологичните каузи.

Албена Бакрачева раздаде автографи

Торо, известен странник и отшелникът, събира привърженици и до днес, 200 години след раждането си през 1817 година. Той е прочут със страстта си към природата и живее в пълно усамотение две години на езерото Уолдън, приключение, което ражда неговата известна автобиография „Уолдън”. Близостта с природата за писателя не е само път към физическо здраве, но и към духовен мир.

Събитието събра почитатели на философията, литературата и природата


„Няма нищо по-целебно и по-поетично от една разходка из горите и полята... Покоят, уединението, дивотата на природата са нещо като панацея за мисълта ми. Това е, което излизам да диря навън”, пише Торо.