Бутнаха незаконни кръчми в „Златни пясъци”

Актуални новини
14:15 - 02 Март 2022
1861
Бутнаха незаконни кръчми в „Златни пясъци”

Продължава операцията по разчистването на незаконни обекти, използвани за търговска дейност на територията на община Варна. Собственици на пет незаконни кръчми и магазини в курорта „Златни пясъци“ са ги премахнали доброволно.

Това става след наложените предписания от инспекторите на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в Община Варна. Съоръженията са били прилежащи към хотел „Владислав Варненчик“. Продължават проверките за обекти с изтекли разрешителни на територията на общината, съобщава шефът на дирекция УСКОР Александър Драгнев.

Преди това, след извършена проверка на място, бе разпоредено и премахването на подиум от метални профили и колони, изграден пред заведение до Фестивалния и конгресен център, с площ около 30 кв.м., припомни Драгнев. „

Установено бе, че за обекта няма издадено разрешение. На собственика е издадено указания за незабавно премахване на металните конструкции, като при неизпълнение длъжностни лица от Община Варна започнат процедурата по реда на чл. 225 и чл. 57 „а“ от ЗУТ“.