Бюлетините за прекия избор в БСП тръгват към страната

Политика
11:55 - 08 Септември 2020
1472
Бюлетините за прекия избор в БСП тръгват към страната

На 8, 9 и 10 септември ще бъдат доставени изборните книжа и бюлетините в цялата страна за прекия избор на председател на БСП. Книжата са предварително комплектовани за всяка избирателна секция, а бюлетините са отпечатани с необходимите защити за провеждане на честен вот.

Автомобилите тръгват пломбирани от София и ще бъдат отваряни, когато пристигнат по направления, съобщиха от пресцентъра на "Позитано" 20. 

Прекият избор за председател на БСП ще се проведе на 12 септември. За да е валиден обаче, в него трябва да са участвали повече от половината от членовете на столетницата.

Днес членове на Централната комисия за провеждането на избора тръгнаха в три направления. Вяра Емилова - секретар на комисията в направление Търговище, Шумен, Варна, Добрич, Силистра. Калинка Николова в направление София, Ловеч, Плевен, Русе, Разград, Велико Търново, Габрово и Румяна Сидерова в направление Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. 

Междувременно Корнелия Нинова заяви пред привърженици в Бургас, че

"стотиците социалисти в залите в цялата страна са гаранцията, че изборите са честни, прозрачни и демократични. Няма по-голямо опровержение на внушенията за манипулации". 

Нинова подчерта, че цялата партия организира и участва в изборите, както и че всяка общинска структура си определя сама комисиите, секциите и организира гласуването.

“Твърденията за фалшификации и манипулация са обида за десетките хиляди членове. Любопитна съм защо не се осмеляват да дойдат и да ви го кажат на вас в очите. Това се говори от хора, които не искат вие да избирате председателя, а задкулисието да го назначава.

Знам, че на 12-ти ще докажем, че сме зрели за този най-демократичен избор. Нека се мобилизираме за висока избирателна активност и да докажем, че сме европейска и модерна левица", завърши Корнелия Нинова.