Бюти инфлуенсърът Виктория Капитонова се сбогува с „Мастършеф“

Новини
12:09 - 22 Април 2021
6155
Бюти инфлуенсърът Виктория Капитонова се сбогува с „Мастършеф“

След драматична елиминация още един участник си взе сбогом с „Мастършеф“. Кулинарната инфлуенсърка Виктория Капитонова, която е родена в руския град Чебоксари, но от десет години живее в България, свали престилката и си тръгна от най-доброто кулинарно шоу. Към финала, титлата и приза от 100 000 лева, продължават осем хоби-готвачи.

„Виктория, ти дойде в „Мастършеф“ с таланта и уменията на истинска интернет звезда. Знаеше правилата и умееше да ги обръщаш в своя полза. Беше наясно със силните и слабите си страни. Възползваше се максимално от първите, а вторите успя да компенсираш с невероятната си харизма“, каза Силвена Роу.

„В сравнение с останалите хоби-готвачи ми липсваше опит, но се борих достойно и се надявам се да съм спечелила сърцата на всички тук“, допълни чаровната Капитонова и посочи като свой фаворит за титлата Мастършеф на България фотографката Мария Жекова. 

В първия кръг от напрегнатата елиминация - поширане на пъдпъдъчи яйца, Виктория се справи добре, но във втория, приготвянето на десерти, вдъхновени от класически коктейли, не й достигнаха въображение и умения. В тази задача тя трябваше задължително да използва съставките на популярния „Космополитън“, придобил легендарен статус в сериала „Сексът и градът“ - боровинки, портокалов ликьор и лайм.

Кейкът й с маслен крем, лайм и гел от боровинки разочарова журито. „Аранжировката е семпла, липсва наситен плодов вкус, а кремът е прекалено маслен. Все едно ям филийка с масло и конфитюр“, не спести критиката си Chef Андре Токев. Рентиерът Александър Петров се спаси на косъм от отпадане с десерт, базиран на съставките на класически сауър коктейл - бадемов ликьор, кленов сироп и белтък. А актьорът Стилиян Желязков съчета сложни техники в сладко изкушение с ром, кокос и ананас, за да постигне екзотичния вкус на „Пиня колада“. 

Празнично настроение в „Мастършеф“ внесоха специалните гости - музикантите от Берковската духова музика. Те влязоха в кулинарното шоу с народни ритми, събудиха силни емоции в участниците и ги вдъхновиха да се хванат на хоро.

Хоби-готвачите получиха задача да приготвят за единайсетте музиканти традиционни български ястия в модерна интерпретация. Капитанът на сините Александър демонстрира огромно его, отхвърли идеите на съотборниците си и създаде напрежение в кухнята. Предложеното от него меню - основно от пъстърва с пъдпъдък, полента и сос от цвекло и малини, и десерт тиквеник с фъстъчена бисквита, не предизвика възторг в гостите. Червеният отбор с капитан шофьорът Мартин Банков контраатакува със свински врат със сини сливи, пюре от целина и баница, придружени от торта „Гараш“ и постигна разгромяваща победа с 9 на 2 гласа.