Цацаров се мести над бара на Ричард Алибегов

Политика
20:29 - 28 Април 2021
11012
Цацаров се мести над бара на Ричард Алибегов

КПКОНПИ на Сотир Цацаров и Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС) получават безвъзмездно държавни имоти и огромни офиси в центъра на София. Това стана с решение на правителството в оставка на Бойко Борисов, взето на редовното заседание днес.  

Бюрото ще получи имот на пл. „Света Неделя“ № 6 в район „Възраждане“ и включва части от административна и делова сграда.

Имотът, който се предоставя за управление на КПКОНПИ, се намира в район „Триадица“, бул. „Витоша“ № 18 и представлява обособени части от сграда със застроена площ от 1213 кв. м. С решението се променя и неговият статут и от частна държавна става публична държавна собственост.

Справка на Lupa.bg сочи, че просторният имот се намира в сградата точно над заведението на шефа на ресторантьорската асоциация Ричард Алибегов. 

Днес стана известно, че българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков е сезирал Комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент заради намеса на ДБ в работата на държавните власти в България – а именно искането, свързано с КПКОНПИ за промяна на функциите й и цялостно преструктуриране.