Цацаров: Силвия Великова може да ме отразява, както си иска! Аз имам право да не я слушам

Главният прокурор бил на различни позиции с журналистката от БНР, но никога не би й пречел на работата

Общество
16:22 - 10 Октомври 2019
3634
Цацаров: Силвия Великова може да ме отразява, както си иска! Аз имам право да не я слушам

Силвия Великова има право да ме отразява, както намери за добре, а аз имам право да не я слушам в ефир, отсече главният прокурор Сотир Цацаров при изслушването си в Народното събрание по казуса със спирането на програма "Хоризонт". 

На въпрос дали очаква, че някога ще се разбера защо спря Националното радио за пет часа на 13 септември, обвинител №1 посочи, че очаква две неща. "Едното не го очаквам като юрист, а като гражданин. Очаквам да бъдат взети съответни мерки от органите, които отговарят за това, затова щото институция като национално радио или национална телевизия да не се окаже, че може да спре излъчване на базата на един мейл.

Това като факт, като случило се бе необяснимо и необяснимо за мен и моите колеги. Ние сме свикнали да търсим документ, заповед, разпореждане, искане или нещо такова. Що се отнася до това дали очаквам да има лице, което да бъде привлечено като наказателна отговорност, според мен това трябва да се случи", коментира случая със "заглъхването" на БНР Сотир Цацаров.

От думите му стана ясно, че той не харесва позициите на Силвия Великова. "С нея сме имали противоречия за начина, по който се задават въпроси и се изразяват в тези. Но в това няма нищо лошо. Силвия Великова е журналист, тя работи в БНР. С риск да обидя някого, ще кажа, че не съм от най-убедените слушатели на Националното радио, но Силвия Великова има право да ме отразява, както намери за добре. Аз имам право да не я слушам в ефир", обяви Сотир Цацаров.