Цънцарова дарява наградата си за болно от рак момче

Общество
16:50 - 07 Юни 2022
3541
Цънцарова дарява наградата си за болно от рак момче

Водещата на Би Ти Ви Мария Цънцарова дарява наградата си от медийните награди в Св. Влас, раздадени преди броени дни, на болно от рак момче, обяви самата тя във фейсбук страницата си. Това е втори отказ от парична сума, спечелена от призовете, след като шефът на БНТ Емил Кошлуков, обиден, че негови журналисти не бяха отличени, реши да остави своята - от 15 бона, на обществената медия.

Цънцарова разказа трогателната история на момчето, чието семейство е решила да подпомогне. Георги на 22 години се бори с рака от едва 4-годишен. А самата журналистка никога не се е срещала с майка му, но се е чувала с нея многократно. И всеки път се е разплаквала. 

"Има една майка, която никога не съм виждала, но познавам гласа й. Говорили сме много пъти по телефона. И всеки път думите й ме карат да й отговарям спокойно, докато всъщност искам да плача.

Казва се Христина Китипова и е майката на Георги - той е на 22, следва "Софтуерни технологии" в Пловдивския университет.

Точно в момента обаче Георги е в болнична стая, за пореден път. От 4-годишен има рак.

Майка му е чувала много пъти, че няма шанс, че е по-добре да се откаже. Преди месец и половина в българска болница й казват, че няма какво да се направи. Убеждават я, че е невъзможно синът й да издържи пътуване и преместване в болница в Турция. Искат от нея да се примири и да спре да изисква от лекарите.

Във всеки наш разговор сърцето ми се свива от силата и хладнокръвието, с които Христина преразказва думите на лекарите. Нито веднъж в гласа й не усетих отчаяние или упрек към съдбата. Тя всеки път ми се обажда с готов план - какво трябва да направи, за да се противопостави на поредната лекарска присъда. И го прави.

Днес Георги е в Истанбул, лекува се и с малки стъпки се връща към живота.
Миналата седмица получих голямата награда в медийния конкурс "Свети Влас".

След награждаването организаторите ми казаха, че има и финансова награда. Днес ми казаха размера на тази награда. Веднага се обадих на майката на Георги - Христина. Тя вече знае, че има още два дни в болницата, в която всеки ден лечението на сина й струва 1000 евро", уточнява Цънцарова. 

С благодарност към журито тя обяви, че й стига оценката и подкрепата, а финансовата награда трябва да подкрепи живота.

И докато разкрива, че дарява сумата, отправя апел към зрителите и познатите си да се включат към акцията за спасението на младия Георги.

Можете да помогнете на софтуерния специалист, студент в Пловдив, и семейството му чрез превод по:

Сметка в лева в банка ДСК: BG56STSA93000027454641
BIC: STSABGSF

Сметка в евро в банка ДСК: BG52STSA93000027454713
BIC: STSABGSF

Титуляр: Георги Христинов Китипов

Paypal: [email protected]