Цецо Соколов се завърна в националния

Селекционерът Силвано Пранди направи четири промени за предстоящите мачове в Лигата на нациите

Спорт
18:01 - 11 Юни 2019
1866
Цецо Соколов се завърна в националния

Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди направи четири промени в групата за предстоящия домакински турнир от Лигата на нациите във Варна. В тима се завръща голямата ни звезда Цветан Соколов, както и Теодор Тодоров, Владислав Иванов и Мартин Атанасов. Карето се включва на местата на Велизар Чернокожев, Валентин Братоев, Мартин Иванов и Николай Колев.

От 14 до 16 юни в зала "Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна "лъвовете" посрещат Австралия, Япония и Италия. Най-големите очаквания за силно представяне са към 29-годишния Цветан Соколов, който пропусна цялото минало лято заради операция на коляното.

В момента диагоналът се намира в топ форма, след като направи изключителен сезон на клубно ниво. Преди месец Соколов спечели Шампионската лига с Кучине Лубе, след като отборът му детронира Зенит Казан. Освен това стана най-резултатният състезател във финала.

Малко преди това Соколов стана и шампион на Италия, след като с клуба му записаха драматичен обрат и победиха „Перуджа”. Сега Соколов се завръща за мачовете от третата седмица във Волейболната лига на нациите, стартиращи в петък с битка срещу друг от претендентите за запазване на мястото си в турнира на най-добрите - Австралия. Нашите са на 12 място в класирането (16 отбора) с две победи и четири загуби. За финалния турнир в Щатите се класират първите отбора, плюс домакина САЩ.

Снимка: Lap.bg