Цеховете за месо са най-големият инкубатор на вируса в САЩ

Общество
08:48 - 16 Май 2020
3551
Цеховете за месо са най-големият инкубатор на вируса в САЩ

Почти половината от настоящите огнища на COVID-19 в САЩ са свързани с месопреработвателни предприятия, където птици, свине и говеда се колят и пакетират, което е довело до появата на новия коронавирус в много малки градове и предизвика призиви за спешни реформи в индустрията, около която има големи проблеми по отношение на здравето и безопасността, пише "Гардиън".

Поне 12 от 25-те огнища в САЩ - окръзи с най-висок процент на зараза на глава от населението - произхождат от месокомбинати, където служителите работят рамо до рамо в тесни условия.

В щата Небраска в пет окръга има огнища, свързани с месокомбинати, включително окръг Дакота, където около един от всеки 14 жители е дал положителна проба за коронавирус - вторият най-висок процент на зараза на глава от населението в САЩ.

Към четвъртък окръзите Дакота, Хол, Доусън, Солин и Колфакс в Небраска представляват почти половината от 9 075 положителни проби в щата.

Месопреработвателните предприятия изглежда са се превърнали в инкубатори за коронавируса, който бързо се е разпространил сред работниците, които не могат да спазват физическа дистанция помежду си, докато работят.