Цели 7 учителки от столичната градина били в Сърница

Общество
10:01 - 10 Юни 2020
5924
Цели 7 учителки от столичната градина били в Сърница

Цели 7 се оказаха учителките от столичната 50-а централна детска градина в район "Възраждане", които са били в Сърница миналия уикенд. 

„В понеделник вечерта получих сигнал, че част от екипа на детската градина е бил в Сърница през почивните дни. Още същата вечер помолих колегите да дойдат на работа на другия ден, след като си направят тестове. Сезирах необходимите органи. Вчера вечерта стана ясно, че от 7 направени проби – 3 са положителни”, уточни директорката на "Зайчето Куики" Росица Алексиева. 

"Детската градина ще работи, като двете групи, където са констатирани положителните, ще бъдат затворени за днес, докато излязат пробите на персонала. Ако има още положителни проби, ще бъде затворена градината", обяви в същото време шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. "Утре сутринта ще бъде направен строг филтър на всички деца, които идват тук за тяхното здравословно състояние и тогава на място ще се реши дали да бъдат изследвани, или не. В едната група са били 10, в другата около 15 деца. Дали заразата идва от Сърница, или не, не е ясно", твърди той.

Междувременно се появиха спекулации, че учителките всъщност не били в Сърница, а само се отбелязали от там със снимки от посещение на пицария, публикувани във фейсбук профилите им. 

Снимки: Агнес Методиева