Цената на биткойна падна с почти 6%

Свят
16:54 - 01 Май 2024
2318
Цената на биткойна падна с почти 6%

Цената на биткойна се понижи с почти 6 на сто по-рано днес, след като през изминалия април отчете най-лошото си месечно представяне от края на 2022 г., предаде Ройтерс, съобщи БТА. Това се случва часове преди Управлението за федерален резерв да обяви решението за лихвения процент.

Биткойнът падна с 5,6 на сто до най-ниското си ниво от края на февруари, като впоследствие възстанови част от загубите до понижение с 4,8 на сто и курс от 57 001 долара. Загубите при етера бяха по-скромни -  3,6 на сто до курс от 2857 долара, който също е на най-ниското ниво от февруари.

Стойността на най-търгуваната криптовалута в света падна с близо 16 на сто през април, тъй като инвеститорите реализираха печалби от възходящото движение на криптоактива и това доведе цената до рекордни върхове над 70 000 долара.

Цената на биткойна вече е с цели 22 на сто под рекорда от март от 73 803 долара, което технически го поставя в "мечи" пазар (състояние, при което даден актив се разпродава - бел. ред.), допълва Ройтерс.

От началото на годината обаче най-популярният криптоактив върви нагоре с 35 на сто, като цената му се е удвоила спрямо същия период на миналата година и това в голяма степен е благодарение на милиардите долари, вливащи се в новосъздадени борсово търгувани фондове от януари насам, отбелязва Ройтерс.