Цените на апартаментите в "Младост" догониха тези в центъра на София

С 200 евро по-ниски са цените в другия край на София - "Обеля"

Любопитно
18:58 - 22 Септември 2022
2791
Цените на апартаментите в "Младост" догониха тези в центъра на София

Развитието на южните райони в София продължава стремглаво нагоре и квартали като "Манастирски ливади" и "Витоша" вече не спадат в категорията "бюджетни".

Традиционно "Дружба" се смята за квартал, в миналото предназначен за работническата класа, с преобладаващи панелни блокове.

С времето обаче районът започва да се възприема като бързоразвиващ се и с построяването на някои огромни офис сгради, с близостта до метрото и летището, кварталът стана привлекателен за ново строителство. Но и има голям избор между сгради от тип ЕПК и панелни блокове. Средната цена на кв. метър в "Дружба" е около 1425 евро.

Метрото, което обхвана много големи части от "Младост", изстреля цените до конкурентни с кварталите около центъра - достигат 2 000 евро за кв.м.

С 200 евро по-ниски са цените в другия край на София - "Обеля". Предлагането на имоти там е малко по-плахо, в сравнение с други северни райони. В квартала преобладават панелни блокове, но има и много свободни пространства, които инвеститорите припознаха като възможност за строителство през последните 3-4 години.

В "Надежда" цените варират между 1400 и 1600 евро. Кварталът има достъп до 4 метростанции, като разписанията и схемата на наземния транспорт е така организирана, че да води до метрото.